Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Kranj > Kranjska pivovarna in pivnica

Natisni Pošlji-prijatelju

Kranjska pivovarna in pivnica

Jelenčeva 1, 4000 Kranj
tel.: 00 386 4 25 15 350, GSM: 00 386 40 20 60 18,
www: http://vsb.si

 


Kranjska pivovarna in pivnica - predstavitev

KRANJSKA PIVNICA
Zraven dobre pivovarne sodi tudi dobra pivnica! Ponudba pivnice sicer temelji na domačem kranjskem pivu, a gostu lahko ponudimo tudi več kot le pivo. Poleg celotnega sortimenta kranjskega piva, nudimo posebnosti kot je kuhano kranjsko pivo in cocktaili, katerih osnova je, seveda, pivo. Poleg piva in pivskih izpeljank, ponujamo odlično kavo Barocco, vina, alkoholne in brezalkoholne pijače. Ker se za pivnico spodobi, da se tudi dobro je, lahko lačnemu gostu postrežemo s kranjsko klobaso, posebno pripravljenimi in začinjenimi piščančjimi krili, z zaseko in picami. Pripravljamo pa tudi že ponudbo klasične pivske hrane (kot so npr. hrustljave krače, jedi z žara in podobno), a to pride kot pomladno presenečenje. Našo trenutno ponudbo pa lahko preverite tukaj

 

 

Kranjska pivovarna in pivnica stoji ob kanjonu reke Kokre in postaja prava posebnost in svojevrstna atrakcija mesta Kranja. Sama pot do pivovarne in pivnice je sicer nekoliko vijugasta in vodi skozi notranjost IBI centra, a ko prideš do nje, se odpre prostor, ki ponuja idealno umirjeno okolje za uživanje ob odlični ponudbi.


Pivovarna je odprla svoja vrata v letu 2014 in od takrat proizvaja pivo, ki je vse bolj prepoznavno tudi izven meja dežele Kranjske (od tod ime kranjsko pivo). Izvirna receptura kranjskega piva izhaja iz bavarskega kraljevega dvora, proizvajamo pa ga tradicionalno po zakonu bavarske čistosti. To pomeni, da se v pivu nahaja le voda, slad, hmelj in kvas.

  


POSEBNOSTI KRANJSKEGA PIVA

Pri običajnem varjenju piva se žal (pre)večkrat uporabljajo tudi različni dodatki, naravni in malo manj naravni, ki pomagajo izboljšati barvo, peno in okus piva, predvsem pa poskrbijo, da gre pivo lahko čim prej na trg in je nadpovprečno dolgo uporabno.

Kranjsko pivo ne vsebuje nobenih dodatkov, dodanih sladkorjev ali konzervansov!


Večina ustekleničenih piv je filtrirana in pasterizirana, kranjsko pivo je nefiltrirano in nepasterizirano ter zato nekoliko bolj motno. S filtriranjem se pivo osiromaši, zato se tega postopka v kranjski pivovarni ne poslužujemo. Vendar pa to pomeni tudi to, da pivo ni obstojno tako dolgo, kot druga piva.

Kranjsko pivo je naraven produkt, kar pove tudi podatek, da mora od kuhanja, pa do trenutka, ko ga lahko gostu postrežemo, miniti vsaj 28 dni – torej natanko en lunin cikel.

PROIZVODNI PROGRAM
Trenutno imamo na voljo svetlo, rdeče in temno pivo, pri čemer se poslužujemo metode spodnjega vrenja. V prihodnje se načrtuje, da bomo proizvodni program dopolnili tudi z naravnim radlerjem, pšeničnim pivom in morda spet z enim izmed popularnih ale-ov oz. piv, ki so narejena z metodo zgornjega vrenja.

 

KRANJSKO PIVO ZA DOMOV, NA POT, ZA NA PIKNIK ALI PA KOT DARILO OZ. SUVENIR
Kranjsko pivo imamo na voljo tudi v sodčkih po 10, 20, 30 in 50 litrov. Idealni so za piknike, pri čemer vam brezplačno posodimo še točilni aparat, da boste lahko sami brez težav točili hladno pivo. Kranjsko pivo je na voljo tudi v 5l aluminijastih sodčkih, 2l steklenicah in 2l darilnih steklenicah.

 

KRANJSKO PIVO V DRUGIH LOKALIH IN GOSTILNAH
Pivo po naročilu dobavljamo in dostavljamo tudi gostinskim lokalom, restavracijam in hotelom. Ob tedenski dostavi svežega piva opravimo še pregled iz čiščenje točilne opreme. S tem zagotovimo, da gostu natočite pivo enake kakovosti, kot ga imamo »doma«.

         

 

 

 


        

                  

Odpiralni čas pivnice:
ponedeljek - ZAPRTO
torek : 11.00 - 23.00
sreda : 11.00 - 23.00
četrtek: 11.00 -23.00
petek: 11.00- 24.00
sobota: 11.00- 24.00
nedelja in prazniki: zaprto


OGLEDI IN DEGUSTACIJE    

Po predhodnem dogovoru organiziramo tudi vodene oglede pivovarne z degustacijo in zakusko.

Facebook->

 


Če vam je všeč Kranjska pivovarna in pivnica, si poglejte tudi: