Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


Zagorje

 

Izhodišče: Lesce

 • Dolžina poti:
  207.0 km
 • Čas poti:
  08:30:00
 • Zahtevnost:
  Težka
 • Podlaga:
  Asfalt

Opis poti

Iz Lesc krenemo skozi Radovljico, Podvin, Mošnje, Posavec, Naklo do Police. Na semaforiziranem križišču zavijemo levo in nadaljujemo skozi Kokrico, mimo gradu Brdo do Britofa. Na semaforiziranem križišču zavijemo levo v smeri Jezersko. V Visokem zavijemo desno proti Cerkljam. Na koncu Cerkelj nadaljujemo levo proti Poženiku. Na začetku Poženika zavijemo desno, na naslednjem križišču pa levo. V Zalogu zavijemo levo in gremo do Komende. Tam na začetku zavijemo levo in nadaljujemo po prednostni cesti do Križa. Pridemo do glavne ceste, kjer zavijemo levo do Kamnika. Tam sledimo tablam za Celje, ki usmerjajo v Tuhinjsko dolino. Z glavne ceste za krajši čas zavijemo desno in gremo skozi Motnik. Pred Ločico zavijemo desno proti Trojanam. Na križišču. kjer je desno priključek za avtocesto, levo pa nova cesta za Izlake, gremo naravnost proti Trojanam. Na vrhu klanca zavijemo levo v smeri Zagorje. Spotoma se lahko okrepčamo z znamenitimi trojanskimi krofi. Na odcepu za Čemšenik zavijemo levo in nadaljujemo po panoramski cesti skozi Čemšenik. Sledi spust proti Zagorju. Na križišču pri Europarku Zagorje zavijemo levo proti Trbovljam (desno je bližnjica do Zagorja). Na križišču v Trbovljah zavijemo desno, za mostom čez Savo spet desno. Prvi naslednji odcep desno vodi v Zagorje. Nadaljujemo po trasi "Vzpon na Zasavsko Sv.goro" (Zagorje, Čolnišče, Kal, Šentlambert, Brezovica, koča na Zasavski gori). Pri spustu z Zasavske gore na prvem križišču zavijemo levo in nadaljujemo naravnost skozi Razpotje in Podkraj. Po prečkanju reke Kandrščice zavijemo levo in nadaljujemo po glavni cesti skozi Moravče, Dob skozi Domžale. V Domžalah zavijemo desno v smeri za Kamnik. Na prvem semaforiziranem križišču v Rodici zavijemo levo čez železniško progo v smeri Mengeš. V Mengšu najprej zavijemo desno, nato pa levo proti Kranju. Po glavni cesti nadaljujemo skozi Moste, mimo letališča Brnik, naravnost skozi Kranj do križišča, kjer desno zavijemo v smeri za Jesenice Od Police naprej nadaljujemo po poti, kjer smo prišli.


Kolesarski klub Zagorska dolina v sklopu prireditev v počastitev občinskega praznika mesta Zagorje v začetku avgusta organizira vzpon na Zasavsko Sv.goro na trasi: Zagorje, Čolnišče, Kal, Šentlambert, Brezovica, koča na Zasavski gori.

Lesce - Cerklje na Gorenjskem - Motnik - Trojane - Zagorje ob Savi

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)