Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


Rumena

 
 

Izhodišče: Trebnje

 • Dolžina poti:
  37.0 km
 • Čas poti:
  00:00:00
 • Zahtevnost:
  Lahka
 • Podlaga:
  Asfalt

Opis poti

Start v Trebnjem , peljete se od cerkve v smeri proti Mirni.V križišču zavijete levo proti Mirni, mimo Dola, skozi Gomilo do Mirne. Nato se obrnete v smer proti Trebnjemu, kjer opazite tablo za pokopališče ( na levi strani ) in nadaljujete pot proti pokopališču ter naprej do Volčjih Njiv.Pri kapelici v vasi Volčje Njive zavijete levo.Sredi vzpona na Beli Grič zavijete levo v smeri glavne ceste, nato pa tik pred spustom zopet levo. Po prihodu v Mokronog zavijete desno in se peljete mimo črpalke do prvega križišča, kjer zavijete levo, da pridete na trg. Na trgu zavijete levo in nadaljujete vožnjo proti Trebnjemu skozi Puščavo.V Prelesju zavijete desno proti Šentrupertu. Vožnjo nadaljujete po levi strani ob obzidju cerkve po ožji cesti ( med hišo št. 13 in cerkvijo ). Na nasprotni strani cerkve zavijete levo in nadaljujete pot po glavni cesti mimo pošte in mimo osnovne šole.V Škrljevem v križišču zavijete levo po glavni cesti. Po rahlem vzponu pridete do križišča, kjer zavijete levo proti Veseli gori .Z Vesele gore se spustite v dolino do križišča, kjer zavijete desno proti Trsteniku ( Mirna ). Pripeljete se do glavne ceste, kjer zavijete desno in nadaljujete vožnjo skozi Mirno v smeri proti Trebnjemu. Pred Gomilo zavijete desno v hrib proti Veliki Loki in peljete skozi Brezovico po glavni cesti, skozi Hudeje, mimo Romskega naselja. Pridete na Račje selo, kjer v križišču zavijete levo v smer proti Trebnjemu. Dosežete startno mesto Trebnje.


1 Galerija likovnih samorastnikov v Trebnjem
3 ž.c. Marijinega Vnebovzetja v Trebnjem
2 trebanjski grad ( v letih 1799 in 1812 dom Friderika Barage )
9 mirnski grad »Speća lepotica«,
11 ž.c. sv. Janeza Krstnika na Mirni
12 Žalostna gora nad Mokronogom, svete stopnice, postaje sedmih Marijinih žalosti
14 staro trško jedro Mokronog
15 staro trško jedro Šentrupert
16 staro trško jedro Mirna
17 ž.c. sv. Ruperta v Šentrupertu
18 grad Škrljevo
19 p.c. sv. Barbare na Okrogu
20 p.c. sv. Franćiška Ksaverija na Veseli gori in križev pot22 dolina reke Mirne23 vinske gorice in ćudoviti razgledi nad Šentrupertom (Hom ).

 

Trebnje - Mirna - Mokronog - Šentrupert

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)