Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Cestna kolesarska pot Bled-Podnart-Bled

Natisni Pošlji-prijatelju

Cestna kolesarska pot Bled-Podnart-Bled

 
 

Izhodišče: Bled

 • Dolžina poti:
  40.0 km
 • Čas poti:
  01:40:00
 • Zahtevnost:
  Srednja
 • Podlaga:
  Asfalt, Makadam

Opis poti

Pot začnemo na Bledu pri bencinski črpalki zavijemo desno na koritensko cesto ter se pripeljemo v vas Bodešče, zavijemo levo in po kratkem spustu se pripeljemo do savskega mostu in za mosto zavijemo levo po makadamski cesti pridemo na spodnje Lancovo kjer zavijemo desno in po daljšem in ne zahtevnem klancu pridemo na zgornje Lancovo. Peljemo se po glavni cesti Rad. - Kropa. Peljemo se skozi Kamno gorico in pri naslednjem smerokazu zavijemo levo mimo vasi Lipnica naprej po glavni cesti do vasi Gobovci kjer zavijemo desno. Pri naslednjem križišču pa zavijemo za Posavec, kjer nas čaka malo težji vzpon v vas Dobro polje. Peljemo se naprej po cesti do Črnivca mimo picerije Moby Dick naprej pri naslednjem križišču pa zavijemo desno do podvinskega križišča. Prečkamo križišče ter se peljemo ćez "skakalnico" vzporedno z glavno cesto na levi strani prikolesarimo po Šercarjevi ulici v Radovljico. Iz Radovljice pa se po glavni cesti peljemo priti Lescam. V Lescah pri semaforju pa zavijemo na kolesarsko stezo in po starem betinskem klancu pridemo nazaj na Bled.


 

Srednjeveško mesto Radovljica je zraslo v 14. stoletju na rečnih terasa nad sotočjem Save Bohinjke in Save Dolinke. Srednjeveško obzidje z obrambnim jarkom zaokroža edinstvene primere srednjeveške arhitekture v Sloveniji - radovljiška Graščina, cerkev sv. Petra, Šivčeva hiša, Malijeva hiša s sramotilnim stebrom in grajski park. V Radovljici se nahaja edini mestni hotel Grajski dvor, delo arhitekta Ivana Vurnika. Gabrov drevored (od hotela proti staremu mestnemu jedru) poleg katerega leži grobnica padlim v drugi svetovni vojni. Drevored je ostanek graščinskega baročnega vrta, katerega je dala urediti rodbina Thurn-Valsassina v 17. in 18. stoletju. Poznosrednjeveški obrambni jarek je bil v zadnjih letih obnovljen (vstop v staro mestno jedro). Zgornja mestna vrata (vstop v staro mestno jedro), katera je nekoč ob dvižnem mostu varoval obokan obrambni stolp. Osrednji mestni trg ima na vsaki strani lepo vzdrževane spomenike srednjeveške in renesančne meščanske arhitekture. Radovljica je rojstno mesto Antona Tomaža Linharta, na ogled je njegova rojstna hiša iz leta 1634. Obiščete lahko tudi Lectarjevo hišo v kateri je najstarejša radovljiška gostilna. Vhodni portal, iz leta 1822, je delo znane kamnoseške delavnice Kocjančičev s Črnivca. Graščina v starem mestnem jedru je bila z gabrovim drevoredom prvotno povezana z lesenim hodnikom, kasneje pa s še danes uporabnim nasipom. Prvotni ortenburški grad je po potresu leta 1511 prezidal tedanji najemnik grof Dietrichstein, stoletje kasneje pa so jo dodatno razširili grofje Thurn-Valsassina. V pritličju je danes Glasbena šola, v prvem nadstropju je Čebelarski muzej, ki prikazuje dediščino slovenskega čebelarstva. Tu je tudi muzejska predstavitev življenja in del Antona Tomaža Linharta. Cerkev Sv. Petra je bila sezidana pred 750 leti v romanskem slogu. Sredi 15. stoletja je bila prezidana in povečana.

Bled - Podnart - Radovljica - Lesce

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)