Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Bled > Šport hotel Pokljuka

Natisni Pošlji-prijatelju

Šport hotel Pokljuka

Goreljek 103, 4247 Zgornje Gorje

Pokljuka je s snegom bogato obdarjena planota. Kot središče za biatlon in tek na smučeh planota vsem ljubiteljem teka in zimskih pohodov nudi okoli 30 km tekaških prog ter družinske proge za alpsko smučanje.


Tek na smučeh
Pokljuka od konca novembra do prvih dni maja nudi idealne pogoje za tek na smučeh. Vse ljubitelje teka pričakuje več kot 30 km urejenih in utečenih prog za klasični slog in drsalno tehniko skejting.

V kolikor še nikoli niste stali na tekaških smučeh, a si že od nekdaj želite poskusiti, vas na Pokljuki čakajo izvrstni učitelji teka na smučeh, ki vam v nekaj urah približajo to zimsko disciplino ter vas naučijo pravih korakov.

ZANIMIVOST: na Pokljuki v zimskih mesecih potekajo tudi biatlonska tekmovanja vključno s tekmami za svetovni pokal. Pokljuka je tudi uradni kraj za trening slovenske biatlonske reprezentance!

AKCIJA: ob rezervaciji vikend paketa v Šport hotelu Pokljuka brezplačna izposoja tekaške opreme!


Smučanje

Na Pokljuki so smučarske proge primerne za učenje smučanja, za družine z majhnimi otroki ter ponovne začetnike. Proge so položne in pregledne, prevladujejo vlečne naprave kot sidra, krožnički, na voljo pa je tudi otroška vlečnica oz. babylift.

Smučišča na Pokljuki:

  • vlečnica ŠPORT – neposredno ob Šport hotelu Pokljuka: 300 m-sidra;
  • vlečnica JELKA (pri Jelki): 350 m-krožniki;
  • vlečnici VIŠEVNIK (na Rudnem polju) - sidra


AKCIJA: gosti Šport hotela Pokljuka imajo 20 % popusta pri nakupu smučarske vozovnice na vlečnici Šport in vlečnici Jelka!

 

Sankanje
Smučišče ob Šport hotelu Pokljuka je kot naročeno za popoldansko sankanje in otroško zabavo na snegu. Šport hotel Pokljuka nudi možnost izposoje sani.

Več informacij dobite na recepciji Šport hotela Pokljuka.


Snežni pohodi, krpljanje
Pokljuka razpolaga z mrežo urejenih lažjih in srednje težkih poti za snežne izlete, hojo po brezpotju, krpljanje, snežne pohode z baklami ter snežno zabavo. Poti vodijo do številnih razglednih točk in vrhov, od koder se razprostirajo čudoviti razgledi na okoliške Vršace in jezera.

NOVO: organiziramo vodene snežne pohode in krpljanje. Cena vodenega izleta v spremstvu vodnika že od 8 evrov na osebo (minimalno število udeležencev 8).


Turno smučanje

Med poznavalci in ljubitelji turnega smučanja Pokljuka zagotovo slovi kot pravi raj za turno smuko. Ob koncu februarskih dni, ko izza oblakov pokukajo prvi topli spomladanski žarki in so snežne razmere za turno smuko izjemne, Pokljuko preplavijo smučarski navdušenci, ki iščejo prave snežne izzive v celcu in v nizu osvajajo vrhove prečudovitih pokljuških planot in planin.