Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Kranjska Gora > Sobe z zgodbo Pr' Gavedarjo

Natisni Pošlji-prijatelju

Sobe z zgodbo Pr' Gavedarjo

Podkoren 72, 4280 Kranjska Gora GSM: 00 386 31 479 087

SOBE Z ZGODBO PR’GAVEDARJO PREJELE PRESTIŽNO PRIZNANJE TRAVELIFE ZATRAJNOSTNI TURIZEM

 

V turizmu se trendi vse bolj usmerjajo k dolgoročnemu trajnostnemu razvoju intemu sledijo tudi nekatere turistične namestitve, ki s tem dopolnjujejo svojo običajno ponudbo za goste. Ena takih je tudi prenovljena domačija v vasi Podkoren, v neokrnjenem okolju Kranjske Gore, kjer je lastnica v skrbi za ohranjanje družinske in slovenske tradicije uredila unikatne sobe.

Domačija je več kot 100 let v lasti družine, ohranila je svoje prvotno ime Pr’Gavedarjo, z dodano razlago “Sobe z zgodbo”. Že od samega začetka je bila vizija in rdeča nit namestitve nekaj posebnega, usmerjena predvsem v ohranjanje lokalne kulturne dediščine in trajnostnega razvoja. Pri prenovi domačije so uporabili naravne materiale: apnene omete in masivni les in v sobah ohranili originalne stenske poslikave, ki so jih odkrili pri odstranjevanju ometov ter jih restavrirali, prav tako so ohranili staro družinsko pohištvo, doto, ki sta jo babici prinesli v hišo ob poroki, in ga prepletli z modernimi elementi, ambientu pa piko na i daje unikaten design priznane oblikovalke Almire Sadar, kjer se na inovativen način prepletajo zgodbe družinske, lokalne in slovenske kulturne dediščine.

Rdeča nit trajnostnega razvoja pa se gostu pokaže že ob slastnem zdravem zajtrku, saj ga čakajo dobrote iz domačega vrta, mlečni izdelki iz lokalne kmetije, slovenski kosmiči z bio certifikatom in drugi bio izdelki slovenskih proizvajalcev. Pri gradnji in notranji opremi so za boljšo mikroklimo in počutje gostov uporabljeni le naravni materiali, za ogrevanje uporabljajo zgolj odpadno energijo iz sosednje industije in biomaso, šamponi in mila so ekološka, kot čistilo uporabljajo, poleg ekoloških čistil, jabolčni kis, gostje pa v sobah in pri zajtrku dobijo zgolj iz tetrapakov recikliran papir. Poleg ekološkega vidika trajnostnega razvoja se Sobe z zgodbo Pr’Gavedarjo zavedajo tudi socialnega in ekonomskega vidika ter podpirajo aktivni dialog z lokalno skupnostjo glede njihovih potreb in želja pri usmeritvi turizma, nudijo zaposlitve lokalnemu prebivalstvu ter pomoč pri prireditvah, ki jih lokalna skupnost organizira.

V maju so, kot ena prvih turističnih namestitev v Sloveniji, za svoj trud in dosežke prejeli prestižno priznanje: certifikat Travelife za trajnostni razvoj v turizmu, ki potrjuje pravo smer njihovega razvoja in kvalitetno delo na področju trajnostnega razvoja v Kranjski Gori in Sloveniji.

http://prgavedarjo.si