Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
{googleMapModule}
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Zimske aktivnosti > Trgovine zimske opreme > Servis smuči in trgovina smuči Dedra Šport

Natisni Pošlji-prijatelju

Servis smuči in trgovina smuči Dedra Šport

Cesta Staneta Žagarja 45, 4000 Kranj
tel.: 00 386 4 280 84 00, GSM: 00 386 40 233 504, faks: 00 386 4 280 84 04,
www: http://www.facebook.com/D..., www.dedra.si

Zgodovina podjetja

V podjetju Dedra Šport Kranj se ukvarjamo z razvojem, izdelavo smuči, prodajo in servisiranjem športne opreme. Tradicija izdelovanja lesnih izdelkov je stara in živi praktično na istem prostoru v Kranju že tri generacije.

Začetki segajo v daljno leto 1876, ko je praded Aleš Debeljak ustanovil kolarsko delavnico in svoje znanje prenesel na sina Franca. Ta pa je po letu 1928 že začel z izdelavo prvih ročno ukrivljenih sani in smuči. Znanje in praksa sta se prenesli na Zvoneta Debeljaka. Tu so se začeli prvi večji mejniki, ki so ime Debeljak ponesli čez meje takratne Jugoslavije. V letih 1962 je bil narejen prvi par kovinskih smuči v Jugoslaviji in na takratnem državnem pokalu je Janez Šumi premagal vso državno konkurenco na Jahorini 6 sekund pred zasledovalcem, naslednje leto pa je naredil prve fiberglas smuči na jugoslovanskem trgu. Leta 1968 je Zvone naredil prve kratke s poudarjenim lokom alikarving smuči pod imenom Kaninke, dolge 160cm, ki so bile tudi prve karving smuči v Evropi. V istem letu sledi še eno presenečenje – na veleslalomskih smučeh se pojavi prva teflonska obloga, ki na testiranju na Vršiču pokaže neverjeten rezultat – na 150m - 2 sekundi prednosti pred ostalimi takratnimi smučmi.

Leta 1984 je v takratni Jugoslaviji prevzel obrt od očeta Zvoneta njegov sin, Drago Debeljak.

 

 

Dejavnosti podjetja

Drago je v tridesetih letih patentiral 6 lastnih izdelkov in izboljšav na različnih športnih izdelkih, uvedel novo računalniško vodeno tehnologijo in sam izdelal nekaj strojev za cenejšo in učinkovitejšo proizvodnjo. Sodelovanje s Tyrolio, Elanom, Alpino in drugimi ponudniki športne opreme je narekovalo hiter tempo prilagajanja kupcem in s tem veliko različnih izdelkov. Tako smo v preteklosti že izdelovali vodne smuči, rolke, tekaške rolke, skate, sedaj izdelujemo smuči lastne blagovne znamke vseh dolžin. V letu 2012 smo začeli izdelovati skateboarde - longborde iz različnega lesa (furnirja) in fiberglasa. Izdelujemo stroje za servisiranje športne opreme in naprave za širjenje smučarskih čevljev.