Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Najlepši enodnevni družinski izleti po Sloveniji

Ste si zaželeli, da bi šli na izlet z družino, pa ne veste kam, saj si želite izogniti najbolj obiskanim lokacijam. Brez skrbi, za vas smo pripravili seznam 7 idej za enodnevni družinski izleti po Sloveniji, da bo zanimivo in poučno tako za vas kot vaše otroke.
 Najlepši enodnevni družinski izleti po Sloveniji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pred izletom okrepite svoj imunski sistem, nasvete za to lahko najdete na tukaj. Ste pripravljeni na nepozabna doživetja? Gremo novim dogodivščinam naproti. Psst, če boste tokrat otroke pustili doma, si krajši dnevni oddih lahko privoščite v Bohinjski Bistrici.

Enodnevni družinski izleti po Sloveniji – Polhov doživljajski park

Polhov Gradec je odlična lokacija za enodnevni izlet, za pohodnike je tu začetek vzpona na Sv. Lovrenc in Grmado. Polhov Gradec se lahko pohvali tudi z graščino in parkom, v graščini domuje Muzej pošte in telekomunikacij, ki bo predvsem zanimiv za šolarje. Za najmlajše raziskovalce Slovenije pa je nedaleč stran krožno urejena pot poimenovana kot Polhov doživljajski park. Pot so popestrili z lesenimi živalskimi skulpturami. Da je vse skupaj še bolj zanimivo lahko otroci preko zgodbe iz knjižice pomagajo polhku poiskati nov dom. V parku se spoznajo z delom čebelarjev, tipkarskim strojem in stacionarnim telefonom. Krožna pot ni zahtevna in jo zaradi radovednosti in navdušenja zmorejo tudi najmlajši. Celotno doživetje v parku bo trajalo približno 2 uri.

 

Enodnevni družinski izleti po Sloveniji – Stari Grad pri Smledniku

Izhodiščna točka za nezahteven vzpon na Stari Grad pri Smledniku bo na parkirišču pred pošto oz. Krajevno skupnostjo Smlednik. Da bo vzpon bolj zanimiv pojdite skozi kalvarijo, mimo 14 v baročnem stilu narejenih kapelic. Ko otroci premagajo kalvarijo, jih čakajo gugalnice za počitek in nadaljnjo motivacijo. Pot nadaljujete po gozdno makadamski cesti, ki vodi do vrha. Na vrhu vas pričakajo ruševine nekoč mogočnega srednjeveškega gradu, čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe, otroke pa raznovrstna igrala in jeklenica, ki je pritrjena na grad. V primeru, da si želite še dodatno napolniti energijo, vam predlagamo, da se ustavite še pri bližnjem Zbiljskem jezeru.

 


Enodnevni družinski izleti po Sloveniji - Pešpot orla belorepca na Kočevskem

Izlet na Kočevsko je zagotovo prava izbira vseh ljubiteljev narave, saj vas bodo tam očarali čudoviti gozdovi in najbolj značilni prebivalci v njem. V Kočevski Reki ob Reškem jezeru poteka orlova pot, na kateri so postavljeni različni didaktični pripomočki, informacijske table, ornitološke opazovalnice, ogledate si jo lahko samostojno ali z vodnikom. Če boste imeli srečo, boste lahko videli tudi orla belorepca, ki je naša največja ujeda in leti s hitrostjo do 100 km/h, njegov razpon kril pa je do neverjetnih 2,5 m. Pešpot je primerna tudi za mlajše otroke, ki se bodo med sprehodom lahko malce spočili na gugalnici. Sicer pa se sprehodite tudi po mestnem središču Kočevja, v vasi Kostel obiščite grad in se okrepčajte z lokalnimi specialitetami.
 

Enodnevni družinski izleti po Sloveniji – Idrija

Idrija je najbolj znana po tradicionalnih idrijskih čipkah in rudniku živega srebra, a to mesto v sebi skriva še veliko več. Za otroke bo zagotovo zelo zanimiv obisk rudnika, gradu Gewerkenegg, kjer so na ogled čipke in tudi živo srebro, pa kamšt vodna črpalka za črpanje vode iz rudnika in sprehod do Divjega jezera. Že sam sprehod po mestu bo malce drugačen kot drugje po slovenskih mestih, saj so prehodi za pešce malce polepšani z značilno idrijsko čipko. Vredno je poskusiti tudi idrijske žlikrofe ali katero drugo lokalno dobroto.

 

Enodnevni družinski izleti po Sloveniji – Portorož in Piran

Če si zaželite nekaj svežega morskega zraka, potem sta prava izbira Portorož in Piran. Dnevni izlet začnite v več kot 1000 let starih Sečoveljskih solin in spoznajte, kako nastane sol. Pot nadaljujte do Portoroža in se peš odpravite do Pirana, ki velja za najbolj romantično mesto v Sloveniji. Za otroke bo zelo zanimiv obisk akvarija v samem mestnem jedru, kjer bodo lahko videli velik del živali, ki prebivajo v našem morju. V zaledju mesta si lahko ogledate očarljive istrske vasi in za okrepčilo obiščete katero od turističnih kmetij ali oljarno in spoznate postopek pridelave olivnega olja.

Enodnevni družinski izleti po Sloveniji – Prekmurje in Pomurje

Ta severovzhodni del Slovenije je prevečkrat pozabljen med ljubitelji spoznavanja Slovenije. Zato ob prvi priložnosti obiščite Prekmurje in Pomurje. Posebnost in značilnost tega dela Slovenije so mlini na Muri, nikar ne pozabite obiskati naravnega otoka ljubezni v vasi Ižakovci. Krajinski park Goričko je prava paša za oči v vseh letnih časih. Če pa si zaželite še nekaj vodnih doživetij pa zavite v ene od mnogih zdravilišč na poti tja ali domov.

Enodnevni družinski izleti po Sloveniji – Park Brdo pri Kranju

Eden najlepše urejenih parkov v Sloveniji je zagotovo Park Brdo pri Kranju, ki je znan po protokolarnih dejavnostih, a ga lahko obišče prav vsak. Sprehod po parku je primeren za družine z otroki vseh starosti, po parku z lahkoto vozite tudi voziček. Otroci se bodo v parku lahko povsem sprostili, tekali in se vozili s poganjalčki, saj je park zaprt za promet. Med sprehodom boste lahko občudovali bogato floro in favno ter spoznali mnoge znamenitosti in zanimivosti, kot so Grad Brdo, čebelji panji s panjskimi končnicami slovenskih slikarjev, kozolci toplarji, kriti s slamo itd. Otroci bodo lahko spoznali labode, race, lipicance, ribe in različne vrste rastlin.