Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Poudarjene vsebine

Natisni Pošlji-prijatelju

Enodnevni izlet PLANINSKI KRAPI

Vrh Triglava je bil prvič osvojen dne 26. avgusta 1778, to je 8 let pred Mont Blancom, 22 let pred Grossglocknerjem, celih 87 let pred Matterhornom ter 79 let pred ustanovitvijo prve planinske organizacije na svetu (Anglija). In kaj je to povezano z našim izletom.
Enodnevni izlet PLANINSKI KRAPI

 

 

Vrh Triglava je bil prvič osvojen dne 26. avgusta 1778, to je 8 let pred Mont Blancom, 22 let pred Grossglocknerjem, celih 87 let pred Matterhornom ter 79 let pred ustanovitvijo prve planinske organizacije na svetu (Anglija). In kaj je to povezano z našim izletom.Nekega dne so mi rekli, da se bomo zapeljali v enega izmed najlepših predelov Slovenije in bomo sami izdelovali “krape”. Ravno to kar mi ponujamo zdaj vam. Ni mi bilo čisto jasno kako lahko izdelaš ribo in kakšno ima spet povezavo z osvajanjem Triglava?

No tu se začne zgodba našega enodnevnega izleta. Krapi niso ribe, čeprav imajo isto ime. Gre za tipično planinsko hrano z izjemnim okusom in zabavno pripravo le tega. Že stoletja nazaj so jih zanimivo pripravljali tako kot danes, le da ni več samo jed za planince, ampak se uvršča med svetovno kulinariko. In če se z zgodbo vrnem spet nekaj stoletij nazaj, me in verjetno tudi vas, zanima, kako je bilo planicem brez vse današnje tehnologije, s trdimi neudobnimi čevlji in v še bolj ekstremnih vremenskih pogojih. Za boljšo predstavo si bomo pogledali original ohranjene smuči prvega smučarja z Monteveresta, med prvimi izdelanimi planinski čevlji, vas naučili pripenjanja na žico, vas oblekli v stara ohranjena oblačila. Najboljši del pa vas čaka v lesenem bivaku, kjer boste vstopili in vam bomo s stimulacijo pokazali kako izgleda najhujša nevihta v gorah. In verjetno ste se vedno spraševali kako vsa ta voda priteka v dolino. Vse vam bo jasno, ko boste zagledali mogočni slap Peričnik, za katerim je celo pot in ga lahko občudujete z vseh strani.

 

V enem celodnevnem izletu ne moremo prehoditi Alp, boste pa del pripovedke, ki nastaja že več kot 200 let in s katero vam bomo pobliže predstavili Slovenske gore in življenje pod njimi.

 

 

 

VKLJUČENO:

 

- organizacija, prevoz in vodič

- vstopnina v Planinski muzej

- vstopnina v Pocarjevo domačijo

- delavnica izdelovanja in pokušanja krapov

- kosilo s pijačo

- vsi zgoraj našteti ogledi iz zgodbe

 

CENA: 92,00 EUR/osebo

 

 

 

            

 

Rezervacija ali povpraševanje:

EMAIL: jelena@acenta.si

PHONE: 00386 51 242 927