Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

POIŠČI NAMESTITEV:


7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
  • Rezervacija brez provizije
  • Plačilo ob odhodu
  • Zagotovljene ugodne cene
  • Možnost spremembe rezervacije
  • Rezervacija v treh korakih
  • Velika izbira namestitev
  • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Metlika > Vinska klet Metlika

Natisni Pošlji-prijatelju

Vinska klet Metlika

Cesta XV. brigade 2, 8330 Metlika
tel.: 00 386 7 363 70 00, faks: 00 386 7 363 70 11,
www: www.kz-metlika.si

 


Vinska klet Metlika - predstavitev

 

Mila klima in za vinsko trto prijetna zemlja na naših najboljši vinogradniških legah sta poskrbela, da so se bele in rdeče sorte skozi zgodovino vinogradništva prijetno udomačile. V belih vinih tako prevladujeta laški rizling in kraljevina, kraljici v rdečih vinih pa sta zagotovo modra frankinja in žametna črnina, prav posebno mesto pa je v Beli krajini našla tudi mlada portugalka.


Mogočna, pod zemljo zgrajena 108 metrov dolga klet prav posebnega tunelskega tipa vabi v svoje prostore vse ljubitelje pristnega žlahtnega belokranjskega vina. Z letno proizvodnjo okoli 750.000 litrov vina zadružna vinska klet pokriva celotno vinogradniško področje vinorodnega okoliša Bele krajine.V Beli krajini je zasajenih okoli 600 hektarov vinogradov na prisojnih pobočjih Gorjancev, ki se razprostirajo na nadmorski višini od 200 do 350 metrov. KZ Metlika ima 26 hektarjev novih lastnih vinogradov, z zasajenimi 110.000 trsi, ki imajo najboljšo lego na Vinomerskih obronkih in v Vidošičih okoli znamenite cerkvice Sv. Ane. Za svoje potrebe klet prevzema in odkupuje grozdje od skoraj 200 belokranjskih vinogradnikov, kateri so zadružni člani in kooperanti. Prepričani smo, da se kakovost rodi že v vinogradu, zato gre vse ročno obrano grozdje v obdelavo v odličnem stanju in zagotavlja kakovostno predelava in pridelavo vina. V kleti namenjamo vinu veliko pozornosti. Spremljamo zorenje, predvsem pa mu damo dovolj časa, da se umiri, očisti in dozori.

Nekdaj lastna proizvodnja in selekcija vinske trte ter klasiranje trsnih cepljenk je sedaj v dogovoru in sodelovanju s članom zadruge, trsničarjem, ki za nas opravi postopek cepljenja in vzgoje mlade cepljenke v trsnici. V sodelovanju s trsničarjem trsne cepljenke tudi prodajamo.V vinu se zrcalijo lastnosti belokranjskih tal, podnebja, lege, sorte, letnika ter delo našega vinogradnika in kletarja. Vina niso nikoli enaka, a so zato pristna in edinstvena. Preplet tradicije v kleti in moderne tehnologije v pridelavi zagotavlja polne stene šampionskih nazivov in vitrine priznanj, katere pričajo o bogati zgodovini in naprednemu mišljenju pri pridelavi belokranjskega vina – in vse to je Vinska klet Metlika.

 


Slogan Bele krajine pravi: ˝Bela krajina, dobro za oba˝ in v zadružni Vinski kleti Metlika, največji belokranjski kleti, se ga držimo!


 

Naši ATUALNI ponudbi lahko sledite tudi na  FACEBOOK profilu >

 VINSKA KLET METLIKA
CBE 68
8330 Metlika

Delovni čas:
Pon. - pet.: 7.00 - 15.00

tel.: 07 363 70 37
fax: 07 363 70 51
e-pošta: vinska.klet@kz-metlika.si

VINSKI LABORATORIJ
Pon. - pet.: 8.00 - 14.00
tel.: 07 363 70 53 

 1. METLIŠKA ČRNINA PTP


Letnik 2011, zvrst
Sortni sestav: modra frankinja, žametna črnina, portugalka, šentlovrenka, gamay
Alkohol 11,0 %
Suho

Metliška črnina PTP, zaščiteno vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem, je izjemna rdeča zvrst z bogato zgodovino pridelave in z izraženimi značilnostmi sort grozdja, tradicije in belokranjskega prostora. Vino sodi med srednje težka slovenska vina, saj ga odlikujeta srednje visoka alkoholna stopnja in prijetna kislina. Primerna temperatura serviranja je med 13 in 15°C. Ker je Metliška črnina suho vino, jo priporočamo k hrani. Zelo dobro se dopolnjuje z jedmi iz žara, divjačinskega mesa, suhomesnatimi izdelki ali pa jedmi iz gob, predvsem lisičk in jurčkov.

 

 

 

2. BELOKRANJEC PTP

Letnik 2013, zvrst
Sortni sestav: laški rizling, kraljevina, beli pinot, chardonnay, sauvignon, zeleni silvanec, renski rizling, rumeni muškat
Alkohol 11,5%
Suho

Vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem Belokranjec PTP je zvrst vina, sestavljena iz visokokakovostnih belih sort vina. Prav zaradi sortne sestave, kjer nobena sorta ne sme presegati 10% delež, klimatskih in talnih posebnosti, vino Belokranjec PTP odlikuje harmonija različnih sortnih arom, po drugi strani pa suh, bogat in poln okus. Zaradi svežine ga lahko ponudimo kot aperitiv, bolje pa se poda k hrani in sicer k belemu mesu in ribam, raznim hladnim predjedem in vegetarijanski kuhinji.

 

 

 

 

3. MÖTTLING – belo


Letnik 2012, zvrst
Sortni sestav: chardonnay, sauvignon, beli pinot, sivi pinot
Alkohol 12,5%
Polsuho

Bela polsuha zvrst vina, sestavljena iz štirih sort grozdja, je svetlo rumene barve z značilnim zelenkastim odtenkom. Vino ima prijetno sadno cvetico, ki spominja na jabolka, hruške in breskve, ter poln in harmoničen okus. Möttling se odlično dopolnjuje z jedmi iz perutnine in teletine, prav tako pa se dobro počuti v družbi ribjih jedi, zelenjave na žaru in različnih sirov. Ponudimo ga ohlajenega na 10 do 12°C.

 

 

 

 

 

 

4. LAŠKI RIZLING


Letnik 2013
Sortni sestav: 100% laški rizling
Alkohol 11,5%
Suho

Odlično kakovost vina Laškega rizlinga z zaščitenim geografskim poreklom odlikujeta predvsem izjemno bogata sortno prepoznavna aroma, ter za Laški rizling tipičen, in izrazito suh okus. Grozdje iz najboljših leg Bele krajine nam da prijetno suho vino, primerno tudi za aperitiv. Ponudimo ga primerno ohlajenega na 10°C.

 

 

 

 

 

 

5. CHARDONNAY


Letnik 2013
Sortni sestav: 100% chardonnay
Alkohol 12,5%
Suho

Chardonnay, bela visokokakovostna in najbolj razširjena sorta na svetu, je svoj prostor našla tudi med vinogradi v Beli krajini. Izraženost sortnih karakteristik, tako v vonju kot tudi v okusu, je zelo visoka. Bogat, harmoničen in suh okus vina daje veliko možnosti za kombinacije v kulinariki slovenske kuhinje. S svojo nevtralno aromo, rumenkasto zelene barve še posebej dobro sodeluje z morskimi jedmi. Pomembno je, da vino uživamo primerno ohlajeno med 10 in 12°C.

 

 

 

 

CELOTNO ponudbo vin si lahko ogledate na naši spletni strani >>>

 
 


Če vam je všeč Vinska klet Metlika, si poglejte tudi: