Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Podčetrtek-Drensko rebro

Natisni Pošlji-prijatelju

Podčetrtek-Drensko rebro

 

Izhodišče: Podčetrtek

 • Dolžina poti:
  25.0 km
 • Čas poti:
  01:20:00
 • Zahtevnost:
  Srednja
 • Podlaga:
  Asfalt

Opis poti

Pot pričnemo pred bazenom v Olimjah. Peljemo se po glavni cesti mimo bencinske črpalke, skozi vas Imeno. Pri naslednjem smerokazu zavijemo desno za vas Gologinjek in Lesično. Pot nas vodi po razgibani dolini do vasi Dobležice, kjer stoji cerkev sv.Trojice iz 16 stol. Nadaljujemo do odcepa za Lesično in po 1km prispemo v vas .Tu se obrnemo in po približno 1km zavijemo desno na Drensko rebro in Penkovo Selo. Tu nas čaka kar težak vzpon v vas, ki leži na 464 mnv. Ko prispemo na vrh nas čaka kar zahteven spust do vasi Polana. Nato zavijemo desno proti Pristavi in pot nadaljujemo naprej proti vasi Dobležiče do Golobinjka . V Golobinjku zavijemo levo skozi Imeno in prispemo nazaj v bazenski kompleks Olimje, kjer lahko zaplavamo v topli vodi, si privoščimo masažo…


Podčetrtek je staro naselje, ki je bilo različno poimenovano. V arhivih so ga zasledili v začetku 10. stoletja. O njegovi zgodovini priča tudi mogočni grad Podčetrtek, ki je prava pokrajinska in zgodovinska znamenitost. Grad Olimje stoji na položnem zemljišču v naselju Olimje pri Podčetrtku. Tu je bil že od leta 1208 izpričan krški fevd, vendar se dvor kot središče posesti omenja šele leta 1436. Ob cenitvi premoženja leta 1542 je omenjen stolp – Turm zu Wollimel. Novo graščino je leta 1500 (letnica na portalu) pozidal Hans Tattenbach. Imela je štiri trakte, notranje arkadno dvorišče in na vogalih štiri okrogle obrambne stolpe. Danes je nekoliko predelana, ohranjena pa sta še dva trakta s tremi stolpi. Leta 1675 so k njej prizidali Marijino cerkev, leta 1974 je cerkev hudo prizadel potres. V gradu se nahaja 3. najstarejša lekarna na svetu. Ko obiščete Olimje ne smete zamuditi ostalih znamenitosti kraja. Naprej od samostana Olimje je Jelenov Greben, kjer se pasejo na ogromnem ranču jeleni. Oddaljenost 3 km od trga Olimje je »Dežela pravljic in domišljije«, kjer prebivajo pravljična bitja. Vas Olimje ima še tri zanimivi lokaciji ena je pivovarna in pivnica Haler ter Agolf s gostiščem Amon. in domače živali z nojem ter v neposredni bližini gradu Olimje stoji Čokoladni butik Syncerus, v kateri se lahko posladkate.

Podčetrtek - Lesično

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)