Press Esc to close
 

SloveniaHolidays - Slovenščina SloveniaHolidays - English SloveniaHolidays - Deutsch SloveniaHolidays - Italiano

Poišči aktivnost:

7 razlogov zakaj rezervirati na SloveniaHolidays.com
 • Rezervacija brez provizije
 • Plačilo ob odhodu
 • Zagotovljene ugodne cene
 • Možnost spremembe rezervacije
 • Rezervacija v treh korakih
 • Velika izbira namestitev
 • Komentarji gostov
Novice

Prejmi najboljše ponudbe na svoj e-naslov:

Želim prejemati:


SloveniaHolidays.com > Aktivnosti > Cestna kolesarska pot Bled-Boh.Bela-Bled

Natisni Pošlji-prijatelju

Cestna kolesarska pot Bled-Boh.Bela-Bled

 
 

Izhodišče: Bled

 • Dolžina poti:
  23.0 km
 • Čas poti:
  01:05:00
 • Zahtevnost:
  Lahka
 • Podlaga:

Opis poti

Pot pričnemo na glavni avtobusni postaji na Bledu. Na križišču zavijemo desno in se po klancu peljemo mimo Festivalne dvorane in naprej mimo hotela Park. Pripeljemo se do glavne ceste Bled-Bohinj. Zaradi gostega prometa moramo biti pazljivi. Peljemo se mimo hotela Toplice, gostilne pri Ribču , ki je na levi strani . Ob jezeru se pripeljemo do vasi Mlino. Čaka nas lažji klanec, nato pa na križišču pot nadaljujemo levo proti Bohinju. Ko prispemo do križišča za Bohinjsko Belo, zavijemo desno, peljemo se mimo gostilne Rot in naprej mimo vojašnice do vasi Oberne. Ko prispemo do križišča z glavno cesto proti Bohinju, zavijemo levo v smeri Bleda. Peljemo se po glavi cesti do vasi Mlino , mimo Gostišča , nato zavijemo desno in se po manjšem klancu pripeljemo v vas Selo. Naprej nas pot pelje v vas Bodešče, prečkamo cesto za Ribno , naprej do vasi Koritno in se po Koritenski cesti vrnemo nazaj na Bled.


Blejsko jezero, ki je nastalo ob umiku Bohinjskega ledenika in je dolgo 2120, široko 1380 ter globoko 30,6m, Blejski otok s cerkvijo Marijinega vnebovzetja in 99 stopnicami, Blejski grad na skali, jama pod Babjim zobom, Župnijska cerkev, spomenik Josipu Plemlju in Francetu Prešernu, Graščina Grimšče, pletnarji in kočijaži so del lepote Bleda, ki si jih je potrebno ogledati.

Bohinjska Bela Leži na levem bregu Save Bohinjke, jugozahodno od Bleda. Najstarejši del naselja (izpred leta 1000) je Spodnja ali Dolenja vas s farno cerkvijo sv. Marjete. Manjši del, zgrajen pod previsno skalnato Iglico, pa se imenuje Zgornja ali Gorenja vas. Nad vasjo je zaselek Slamniki s čudovitim razgledom. Najmanjši del Bohinjske Bele je Podklanec.

Dober kilometer stran, proti Bohinju, je zaselek Obrne. Če želite uživati v lepem razgledu na Bled, obiščite vasico Kupljenik na desnem bregu Save. Nedaleč stran je tudi vhod v Jamo pod Babjim zobom, ki jo lahko obiščete z vodnikom jamarskega društva. Bohinjska Bela ponuja zasebne sobe, v gostilnah okusno domačo hrano, na Iglici je možnost alpinističnega plezanja, v Savi ribolova in drugih vodnih športov. Bohinjska Bela je tudi primerno izhodišče za krajše in daljše izlete (Vrh Galetovec 1256 m).

Bled - Bohinjska Bela

OPOZORILO:
Za opisane kolesarske poti, točnost in natančnost podatkov avtor teh strani ne prevzema nobene odgovornosti. Kolesarske poti smo predstavili po naših najboljših močeh, odgovornost za izvedbo ture pa prevzame vsak izvajalec kolesarskih poti oziroma obiskovalec teh strani sam. Uredba o vožnji v naravnem okolju (UR. l. RS 16, 28/95)